Tvarkydami jūsų asmens duomenis, mes laikomės Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglamento (toliau - BDAR) nuostatų, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatų bei kituose teisės aktuose numatytų taikytinų reikalavimų.

  1. Bendrosios nuostatos
    1.1. Ši privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato privatumo sąlygas Jums naudojantis mūsų paslaugomis, kaip interneto svetaine www.nenuorama.lt (toliau – Svetainė), mūsų paskyromis socialiniuose tinkluose ir kitais atvejais, kai pateikiate mums savo duomenis.
    1.2. Prašome atidžiai perskaityti šią Privatumo politiką, kad sužinotumėte kaip mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, iš kur juos gauname, kokias turite teises.
    1.3. Jeigu naudojatės Svetaine, ar mūsų teikiamomis paslaugomis, vadinasi, Jūs perskaitėte ir sutikote su šia Privatumo politika ir joje nurodytais Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslais, būdais bei tvarka.
    1.4. Jūsų asmens duomenų valdytojas yra: MB „Viva projektai“, juridinio asmens kodas 305572613, Vilties g. 7, Milkuškos, LT-18212 Švenčionių r., tel. +37068711155, el. pašto adresas info@nenuorama.lt. (toliau – Bendrovė arba mes)
    1.5. Pirmą kartą lankantis Svetainėje prašome Jūsų patvirtinti, kad sutinkate, jog būtų naudojami slapukai šioje politikoje išdėstytomis sąlygomis.
    1.6. Iškilus bet kokiems klausimams dėl mūsų taikomų asmens privatumo apsaugos nuostatų, galite susiekti telefonu +37068711155 arba el. paštu info@nenuorama.lt
    1.7. Mes pasiliekame teisę bet kada atnaujinti šią Privatumo politiką. Atnaujinta Privatumo politika įsigalioja nuo jos paskelbimo interneto Svetainėje dienos, atsižvelgiant į tai Jums yra rekomenduojama periodiškai patikrinti Privatumo politiką, atkreipiant dėmesį į informacijos atnaujinimo datą, kurią pateikiame atnaujindami Privatumo politiką.
    1.8. Ši privatumo politika netaikoma e-parduotuvėje pateikiamoms nuorodoms į trečiųjų šalių tinklalapius, todėl mes rekomenduojame atskirai pasidomėti tokiuose tinklapiuose galiojančiomis asmens duomenų tvarkymo taisyklėmis.
  2. Asmens duomenų tvarkymo principai
    2.1. Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte Politiką, nes Jums lankantis Interneto svetainėje, socialinių tinklų paskyrose, naudojantis mūsų paslaugomis, siekiant pas mus įsidarbinti ir kitaip su mumis bendradarbiaujant ši Politika bus tiesiogiai taikoma renkant, tvarkant ir, Politikoje numatytais atvejais, perduodant Jūsų asmens duomenis duomenų gavėjams.
    2.3. Jei nesutinkate su šia Politika ir joje aprašytu asmens duomenų tvarkymu, prašome nesilankyti Interneto svetainėje, mūsų paskyrose socialiniuose tinkluose ir/ar nesinaudoti mūsų paslaugomis.
    Savo veikloje tvarkydami asmens duomenis, vadovaujamės šiais principais:
    2.3.1. teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas – asmens duomenys duomenų subjekto atžvilgiu tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu;
    2.3.2. tikslo apribojimo principas – asmens duomenys renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu;
    2.3.3. tikslumo principas – asmens duomenys tikslūs ir prireikus atnaujinami; turi būti imamasi visų pagrįstų priemonių užtikrinti, kad asmens duomenys, kurie nėra tikslūs, atsižvelgiant į jų tvarkymo tikslus, būtų nedelsiant ištrinami arba ištaisomi;
    2.3.4. duomenų kiekio mažinimo principas – renkami tik tokie asmens duomenys, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi;
    2.3.5. vientisumo ir konfidencialumo principas – asmens duomenys tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo.
    2.3.6. saugojimo trukmės apribojimo principas – asmens duomenys laikomi tokia forma, kad duomenų subjektų tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais asmens duomenys yra tvarkomi.
  3. Pirkimo duomenys
    3.1. E- parduotuvėje vartotojo paskyros/profilio sukūrimo ir administravimo tikslu tvarkomi šie lankytojų/klientų asmens duomenys: vardas, pavardė, el. pašto adresas, slaptažodis.
    3.2. Užsakymo suformavimo, prekių pirkimo ir pristatymo, naudojant paštomato paslaugas arba atsiimant vietoje tikslu tvarkomi šie klientų asmens duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris bei el. pašto adresas. 
    3.3. Užsakymo suformavimo, prekių pirkimo ir pristatymo, naudojant kurjerių paslaugas, tikslu tvarkomi šie klientų asmens duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris, adresas (miestas, apskritis, buto numeris, pašto kodas, šalis, pastabos kurjeriui (laisvai įrašomas tekstas, kaip durų kodas ar pan.) (neprivalomai), kitas adresas (miestas, apskritis, buto numeris, pašto kodas, šalis, pastabos kurjeriui (laisvai įrašomas tekstas, kaip durų kodas ar pan.) (neprivalomai) bei el. pašto adresas.
    3.4. Užklausos arba atsiliepimo teikimo tikslu tvarkomi šie klientų/e-parduotuvės lankytojų asmens duomenys: vardas, el. paštas bei žinutės laukelyje įvesta informacija.
    3.5. Informuojame, kad Jūsų Žinutės laukelyje pateikti duomenys, kurie yra pertekliniai ir nėra reikalingi užklausos administravimo  tikslui pasiekti, Bendrovės nėra saugomi, o negrįžtamai ištrinami.
    3.6. Duomenys taip pat gali būti pateikiami kompetentingoms valdžios arba teisėsaugoms įstaigoms, pvz., policijai arba priežiūros institucijoms, tačiau tik joms pareikalavus ir tik tada, kai reikalaujama pagal galiojančius teisės aktus arba teisės aktų numatytais atvejais ir tvarka.
    3.7. Ši elektroninė parduotuvė įsipareigoja neatskleisti pirkėjo asmens duomenų tretiesiems asmenims, išskyrus tuos atvejus, kai informacija yra būtina partneriui, teikiančiam prekių pristatymo ar kitas su pirkėjo užsakymo tinkamu įvykdymu susijusias paslaugas. Visais kitais atvejais pirkėjo asmens duomenys tretiesiems asmenims gali būti atskleidžiami tik Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytais atvejais ir tvarka.
    3.8. Jeigu mes naudojame Svetainės analizės paslaugą, kuri taikoma nustatant, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto Svetainėje pateikta informacija, Jūsų nuasmenintais duomenimis galime keistis su trečiaisiais asmenimis, kurie šia informacija remiasi vertindami, kaip yra naudojamasi Svetaine arba mobiliąja aplikacija, rengdami Svetainės operatoriams skirtas ataskaitas ir teikdami kitas su Svetainės naudojimu susijusias paslaugas.
  4. Slapukai (cookies)
    4.1. Mūsų Svetainėje naudojami slapukai, kurie:
    4.1.1. užtikrina Svetainės pagrindinių funkcijų veikimą
    4.1.2. atpažintų, ar Svetainėje naršo tas pats lankytojas, kuris jau buvo apsilankęs,
    4.1.3. nustatytų, ar Jūs sutikote, kad Slapukai būtų įrašomi Jūsų įrenginiuose,
    4.1.4. pagal lankytojo naršymo Svetainėje istoriją pritaikytų lankytojui internete rodomą reklamą,
    4.1.5. fiksuotų statistiką apie Svetainės lankomumą,
    4.1.6. prisimintų Jūsų, kaip Google paslaugų naudotojo, atliktus pasirinkimus.
    4.1.7. Slapukų naudojimo teisinis pagrindas yra mūsų teisėtas interesas užtikrinti techninį Svetainės funkcionavimą, o kai slapukai naudojami Jūsų parinktims įsiminti, statistiniais ir pritaikytos reklamos teikimo tikslais – Jūsų sutikimas.
    4.2. Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija pateikiama adresu aboutcookies.org Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi Jūsų įrenginyje. Tačiau informuojame, kad tokiu atveju Jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės Svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.
    4.3. Mūsų naudojamų slapukų rūšys:
    4.3.1. Būtinieji slapukai - būtini tam, kad Svetainė veiktų, ir jie negali būti išjungti. Šie slapukai nerenka Jūsų duomenų, skirtų profiliavimui ir tikslinei rinkodarai.
    4.3.2. Statistiniai slapukai - leidžia sužinoti Svetainės lankytojų naršymo įpročius. Šie slapukai suteikia galimybę stebėti, kaip Svetainės lankytojai naudojasi mūsų paslaugomis, ir leidžia gerinti aptarnavimo bei paslaugų kokybę.
    4.3.3. Funkciniai slapukai - padeda gerinti Svetainės funkcijas, leidžia interneto Svetainei įsiminti jūsų nustatymus ir teikti jums pritaikytus sprendimus. Šie slapukai renka nuasmenintus duomenis ir neseka jūsų naršymo istorijos išorinėse interneto svetainėse.
    4.3.4. Rinkodaros slapukai - naudojami tam, kad galėtume matyti jūsų turinio nustatymus ir teikti jums aktualią informaciją apie mūsų paslaugas. Šie slapukai gali būti naudojami mūsų reklamos tikslais trečiųjų šalių interneto svetainėse.
    4.3.5. Veikimą gerinantys slapukai – šie slapukai yra trumpalaikiai, ir saugojami tol, kol Svetainės lankytojas laiko atidarytą interneto naršyklę.
    4.3.6. Seanso slapukai - primena Svetainei lankytojo pasirinkimus ankstesniame puslapyje.
  5. Profiliavimas
    5.1. Mes naudojame automatizuotą asmens duomenų apdorojimą, kurį sudaro asmens duomenų naudojimas, siekiant įvertinti tam tikrus duomenų subjekto asmeninius aspektus.
    5.2. Profiliavimas naudojamas, analizuojant arba prognozuojant Jūsų asmeninių pageidavimų, interesų elgesio aspektus, taikant automatizuotą duomenų analizę ir sprendimų priėmimą. Mes grupuojame ir analizuojame Jūsų registracijos ir pirkimo duomenis bei atsižvelgdami į Jūsų įpročius ir (arba) kitus požymius, teikiame Jums aktualius pasiūlymus bei naudingą informaciją.
    5.3. Profiliavimo rezultatai sudaro galimybę pateikti pasiūlymus, geriausiai atitinkančius Jūsų poreikius.
    5.4. Asmeninius pasiūlymus mes teikiame Jūsų pasirinktais būdais: el. paštu, SMS žinutėmis, skambučiais.
    5.5. Jeigu nenorite, kad Jūsų duomenys būtų profiliuojami Jums teikiant asmeninius pasiūlymus, Jūs galite nesuteikti mums tokio sutikimo arba bet kada jį atšaukti. Tokiu atveju mes nebegalėsime teikti Jums naudingų asmeninių pasiūlymų.
    5.6. Asmeniniai duomenys, renkami rinkodaros ir profiliavimo tikslais bus saugomi nuo Jūsų sutikimo momento iki to laiko, kai bus atšauktas Jūsų sutikimas, tačiau bet kuriuo atveju ne ilgiau negu 5 metus.
  6. Tiesioginė rinkodara (reklamos siuntimas)
    Jeigu registruodamiesi ar pirkdami svetainėje sutikote, kad Jūsų nurodytu el. pašto adresu ar tel. Nr. siųstume Jums naujienas ir pasiūlymus, taip pat neprieštaravote, kad parinktume specialius pasiūlymus pagal Jūsų pirkimų, svetainės naršymo istoriją ir registracijos duomenis, arba juos užsisakėte naujienlaiškių skyriuje.  Galime pateikti reklamos pranešimų tiesiogiai Jūsų naudojamoje naršyklėje, jeigu su tuo sutiksite.
  7. Jūsų teisės
    7.1. Teisė susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis. Jūs turite teisę gauti mūsų patvirtinimą, ar mes tvarkome Jūsų asmens duomenis, taip pat teisę susipažinti su mūsų tvarkomais Jūsų asmens duomenimis ir informacija apie duomenų tvarkymo tikslus, tvarkomų duomenų kategorijas, duomenų gavėjų kategorijas, duomenų tvarkymo laikotarpį, duomenų gavimo šaltinius.
    7.2. Teisė ištrinti duomenis. Jūs turite teisę prašyti, kad mes ištrintume Jūsų asmens duomenis, kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, išnyko duomenų tvarkymo pagrindas ir kt.
    7.3. Teisė ištaisyti asmens duomenis. Jeigu pasikeitė Jūsų pateiktuose dokumentuose mums nurodyti duomenys arba Jūs manote, kad mūsų tvarkoma informacija apie Jus yra netiksli ar neteisinga, Jūs turite teisę reikalauti šią informaciją pakeisti, patikslinti ar ištaisyti.
    7.4. Teisė atšaukti sutikimą. Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą ir reikalauti nutraukti tolimesnį asmens duomenų tvarkymą, kuris yra vykdomas sutikimo pagrindu.
    7.5. Teisė apriboti duomenų tvarkymą. Jūs turite teisę apriboti Jūsų duomenų tvarkymą, kai asmens duomenys tvarkomi neteisėtai, Jūs ginčijate duomenų tikslumą, Jūs pateikėte prieštaravimą dėl duomenų tvarkymo mūsų teisėto intereso pagrindu ir kt.
    7.6. Teisė į duomenų perkeliamumą. Jūs turite teisę prašyti kitam duomenų valdytojui perkelti Jūsų asmens duomenis, kuriuos mes tvarkome taikydami automatizuotas priemones.
    7.7. Teisė pateikti skundą. Jeigu Jūs manote, kad Jūsų duomenis mes tvarkome pažeisdami duomenų apsaugos teisės aktų reikalavimus, prašome kreiptis tiesiogiai į mus ir Jeigu Jūsų netenkins mūsų siūlomas problemos išsprendimo būdas, Jūs turite teisę pateikti skundą priežiūros institucijai.